Péče o pleť v různých životních fázích


Jaká kosmetika je nejvhodnější pro teenagerky, dospělé ženy a ženy v pozdním věku?Péče o pleť je nezbytná v každé fázi života. Jak stárneme, naše pleť prochází změnami a produkty a postupy, které se nám osvědčily v dospívání, již nemusí být účinné.

Proto je nezbytné porozumět různým potřebám péče o pleť různých věkových skupin. Pro teenagery je důležité, aby si včas vytvořili dobrou rutinu péče o pleť, aby se zabránilo akné a vyrážkám. Hormonální změny v pubertě mohou způsobit akné, proto je nezbytné používat šetrné a nekomedogenní přípravky. Čisticí prostředky s kyselinou salicylovou nebo benzoylperoxidem mohou pomoci uvolnit póry a zabránit vzniku pupínků.Kromě toho je pro ochranu před škodlivými UV paprsky nezbytný opalovací krém s minimálně SPF 30.

Potřeby péče o pleť teenagerů, zralých žen a žen v pozdním věku se však výrazně liší. Jak stárneme, naše pokožka prochází změnami, které vyžadují zvláštní pozornost a péči. Pro teenagery je důležité udržovat pokožku čistou a hydratovanou. Zralé ženy ve věku 40 a 50 let by se měly zaměřit na hydrataci a anti-aging. Jak stárneme, naše pokožka ztrácí pružnost a pevnost. To může vést k tvorbě vrásek a ochablé pleti. Abyste tomu zabránili, je důležité používat hydratační a liftingové krémy a séra. Vhodné jsou produkty s obsahem vitaminu C, retinolu a kyseliny hyaluronové, které pomáhají redukovat vrásky, zlepšují texturu pokožky a posilují kolagen. Důležité je také používat pleťová séra a krémy s obsahem antioxidantů, které chrání pleť před škodlivými vnějšími vlivy a zlepšují její tonus.

TIP!

Značka dr.med.schrammek nabízí širokou škálu produktů vhodných pro péči o mladou pleť a zralou pleť . Pro mladou pleť je důležité vybrat produkty, které poskytují vyváženou péči a podporují regeneraci pleti bez zbytečného přetížení. Čili je vhodné zvolit jemnou čistící pěnu například soft foam a tonikum dle aktiuálního stavu. Pro aknozní pleť doporučuji sáhnout po gelu super purifiant. Díky svým antibakteriálním vlastnostem pomáhá bránit vzniku a šíření nečistot na pleti a je proto ideální i pro pleť se sklony k akné.

Dámy pak mohou sáhnout po novince na trhu, která výjde v únoru. Triple Effect Peeling:Ovocné kyseliny + enzymy + mechanický peeling = hloubkové čištění +
rozjasňující anti-aging. Zjemnění povrchu pleti, čistí usazenou pleť, navrací lesk, zlepšuje rovnoměrnost pleti. Bez minerálních olejů, silikonů, mikroplastů, emulgátorů PEG a barviv.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *