Jaké jsou trendy v péči o pleť v roce 2024?


Technologie, udržitelnost a personalizace.

Zní to odborně a trochu technicky, avšak tento rok se ponese v duchu změny. Tento rok, jak jistě všichni cítíme se uděje v naší společnosti spoustu změn. Životní styl lidí se mění a proto je třeba zmenit i pohled na péči o pokožku a tělo.

Očekávejme pokračování trendu přirozené péče o pleť, zaměřené na posílení ochranné bariéry kůže a podporu zdravé fyziologie pleti. Výzkumy ukazují, že produkty s důrazem na ingredience s vysokou účinností, jako jsou antioxidanty, vitamíny a probiotika, které napomáhají k udržení optimálního stavu pleti budou to produkty tohoto roku.

Dalším trendem bude personalizovaná péče o pleť, kde se bude využívat technologie a analýza genetiky, aby byly výrobky přizpůsoběny přímo potřebám Vaši pleti, které budou využívat technologické inovace a vývoj v oblasti genetiky k poskytování efektivnějších a přesnějších produktů. Co si pod tím představit? Co třeba salonní ošetření pleti přízpusobené potřebám Vašeho aktuálního stavu pleti, se zaměřením na správné používání produktů v domácím prostředí. Podpořené informacemi z analýzátoru pleti či aplikací pro nahlédnutí na aktuální stav pokožky.

A na co se můžeme těšit v líčení? Jaká je barva roku ?

Barva roku 2024, nazvaná Peach Fuzz, odráží současný trend směřující k přirozenosti a jemnosti. Tato odstínová paleta se zaměřuje na teplé tóny broskvové barvy s jemnými odlesky a lehkými odstíny růžové. Trend v péči o pleť se také odráží ve výběru make-upu, kde se zdůrazňuje přirozený vzhled a zdravý lesk pleti. V roce 2024 se očekává, že kosmetický průmysl bude více zaměřen na produkty s hydratačními a ochrannými vlastnostmi a proto, i dekorativní péče jakou jsou makeupy a fixační péče na makeup, zaměřuje na ochrané filtry proti UV zářením.

TIP!Solar Protect Fluid SPF 50+ je inovativní ochranný fluid, který dodá vaší pokožce účinnou ochranu před slunečním zářením. Tento lehký „on top“ produkt se snadno nanáší na vaši obvyklou denní péči a rychle se vstřebává do pokožky, aniž by zanechal lepkavý pocit nebo bílý film.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *